Українці, яких евакуюють через коронавірус, вже прибули в аеропорт Уханя (ФОТО)

Новини 19 Лютого, 2020 471

Фото: china.mfa.gov.ua

Евакуйованих громадян України помістять на обсервацію мінімум на 14 днів.

48 громадян України та 29 іноземців, яких евакуюють до України, вже сіли в автобуси, і частина з них вже прибула до терміналів міжнародного аеропорту Уханя.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на УНІАН, про це повідомляє прес-служба посольства України у КНР.

«На виконання рішення Уряду України, Посольство, в межах компетенції, завершило всі підготовчі заходи з вивезення громадян України з міста Ухань та інших міст провінції Хубей», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перші пасажири літака українського спецрейсу, які прямують із найвіддаленіших куточків провінції Хубей, уже в дорозі до міжнародного аеропорту. Громадяни доставлені до міжнародного аеропорту Уханя. Розпочалася реєстрація пасажирів і багажу на спецрейс SkyUp.

Фото: china.mfa.gov.uа

Як повідомлялося, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб. Всесвітня організація охорони здоров`я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв`язку з поширенням коронавірусу з Китаю. Кабінет міністрів України виділив 4,5 млн грн з резервного фонду держбюджету на евакуацію українців із зони розповсюдження коронавірусу в Китаї. В МОЗ заявили, що евакуації підлягають лише ті, хто не має симптомів гострої респіраторної інфекції. Евакуйованих громадян України помістять на обсервацію мінімум на 14 днів.

Коментарі

Позначки: , , , ,