Українці витрачать значні суми на діагностику COVID-19

Новини 11 Вересня, 2020 883

Фото ілюстративне. Джерело: vpoltave.info

Безкоштовні ПЛР-тести сімейні лікарі не пропонують

У соцмережах діляться інформацією скільки коштуватиме діагностика COVID-19 пацієнту з підозрою на коронавірус, оскільки сімейні лікарі скерування на безкоштовні ПЛР-тести не дають.

Як пише “Четверта студія”, про це пише на своїй сторінці у ФБ Andriy Chemes.

“Цікава ситуація з ПЛР тестами. Якщо у тебе є підозра на COVID-19, то потрібно його здавати. Найдешевший коштує 1000 грн і з чергою на тиждень-два наперед. Мені сказали, що можна записатись за 10 днів плюс пару днів чекати на результат. То таке не підходить. Середня ціна в лабораторіях 1500 грн. Якщо так стається, що тест позитивний, тобі потрібно його здати хоч ще один раз після 14-20 днів. Плюс потрібно здати тест контактним з тобою людям. Тобто дружині і дитині як мінімум. Тобто здати його мінімум 4 рази на сім’ю і це з надією, що інші здорові. Якщо ж ні, то мінімум 6.

Рахуємо 1500 *4= 6000 грн.
1500 *6 = 9000 грн.

Звісно це все без додаткових консультацій і симптоматичного лікування”, – зазначає Andriy Chemes.

Він також наголошує, що “скільки сімей в Україні готові витрачати ці гроші лише на діагностику? Я підозрюю далеко не всі. А якщо не всі, то можна тільки уявляти скільки потенційно «заразних» людей навколо”.

“Як справи з безкоштовними ПЛР? Мені сімейні лікарі їх не пропонували, але хто зна. Можливо вони існують…”, зазначає автор допису.

Коментарі

Позначки: , , , ,