Українці після повернення з країн, де виявлено штам “Омікрон”, мають пройти самоізоляцію

Новини 29 Листопада, 2021 1 493

Фото: Straż Graniczna

Українці, які перебували у країнах, де виявлено коронавірус штаму “Омікрон”, мають пройти самоізоляцію після повернення в Україну навіть у випадку наявності вакцинації.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Суспільне Львів, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зокрема для громадян, які провели у Південно-Африканській Республіці, Республіці Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівстві Лесото, Королівстві Есватіні, Республіці Мозамбік більш як 7 днів протягом останніх 14 днів, після повернення в Україну вимагатимуть пройти 14-денну самоізоляцію.

“Дослідження нового штаму тривають. Очікується, що більше інформації буде доступно найближчими тижнями. Але вже зараз ми закликаємо наших громадян утриматися від поїздок до країн, де було виявлено новий штам. На урядовій нараді в понеділок вранці прийнято рішення не пускати на територію України без проходження самоізоляції осіб, які перебували на території визначених країн Південної Африки більше ніж 7 днів протягом останніх 14 днів. Надалі перелік країн може бути розширений”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Українці, які наразі перебувають на території зазначених країн, мають чітко дотримуватися протиепідемічних вимог та в разі появи симптомів захворювання невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів.

У МОЗ поки не підтверджують, що штаму “Омікрон” призводить до важчого перебігу хвороби ніж вже відомі варіанти COVID-19.

Коментарі

Позначки: , , ,