Українці обурюються, що відтепер платитимуть за доставку газу

Новини 26 Січня, 2020 2 241

Ілюстрація: "Прямий"

«Пане Президент! Як же так несправедливо виходить?»

З 1 cічня зa гaз і йoгo дocтaвку дoвeдeтьcя плaтити oкpeмo – в pізниx квитaнціяx.

Відтeпep oблгaзи виcтaвлятимуть вapтіcть poзпoділу гaзу в oкpeмій плaтіжці. Тoбтo зa cпoжитий гaз, як тoвap, і зa йoгo дocтaвку (poзпoділ) дoвeдeтьcя плaтити oкpeмo.

Як пише «Четверта студія», Lida Kocherzhina написала звернення до Президента України Володимира Зеленського на сторінці спільноти «Команда ЗЕ. Змінимо Україну разом», в якому наголосила, що труби для газу вона, разом із сусідами прокладала за свій рахунок, а відтепер має за це платити.

«Пане Президент! Як же так несправедливо виходить? Свого часу ми з сусідами вели газ по вулиці за власні кошти. Рили траншеї під газову лінію, купували труби для газоперегону, які потім за власний кошт ізолювали, оплачували зварювальні роботи, загортали траншеї, будували газорозподільчий пункт. І все це за власні гроші у нелегкий 1994 рік. Від держави і від газової компанії не отримали ні копійки! А тепер за доставку газу по цих трубах ми маємо платити. Чому? Тоді давайте по-чесному: згідно ст.13 Конституції України – “Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу”.. То чому ці надра продають газові компанії без нашого дозволу? І врешті-решт тоді де мої відсотки та відсотки інших людей від продажу нашого газу, бо він належить нам – народу?!», – зазначається у дописі Lida Kocherzhina.

Скриншот ФБ

Скриншот ФБ

Коментарі

Позначки: , , ,