Українці не приймуть сценарій повернення назад до Російської імперії, – Порошенко

Новини 12 Червня, 2020 301

Скриншот відео/ФБ Петро Порошенко

Українське суспільство не сприйме план повернення до Росії, який поступово просуває влада.

На цьому наголосив п’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко в ефірі “Прямого”.

“Українці не приймуть таємний сценарій повернення України й українців назад в Російську імперію. Це призведе і внесе серйозні загрози до припинення існування нашої держави. І я переконаний, що кожен українець буде боротися за Україну”, – сказав Порошенко.

Він додав, що влада намагається обнулити надбання України за 2014-2019 рр.

“Подивіться. Пройшов лише рік – а все їм уже заважає. Армія? Армію давайте скорочувати. 10, 15, 20 відсотків скорочення Збройних сил України, як героїчно були розбудовані і створені, якими пишається вся Україна і всі українці. І ви збираєтесь ліквідувати? Ми точно цього не дамо зробити”, – запевнив Порошенко.

“І вже заважають і квоти на українську мову в українському телебаченні, в українському кіновиробництві, в українському книговидавництві. Бачте, їм квоти заважають показувати “Сватів”, чи “кумів”, чи “слуг народу”, чи “95 квартал”. Вже хоч цього не чіпайте. І ліквідували реформу державної служби, і намагаються скасувати другий етап медичної реформи, і намагаються забрати кошти в суб’єктів місцевого самоврядування, ліквідувавши децентралізацію. Створіть щось”, – звернувся п’ятий президент до владної команди.

Коментарі

Позначки: ,