Українці не полишають спроб уникнути мобілізації

Новини 30 Січня, 2024 30

На Львівщині припинили двадцять спроб незаконного перетину кордону з Україною

Впродовж вихідних інспектори прикордонного контролю в пунктах пропуску припинили шістнадцять спроб незаконного перетину кордону за документами з ознаками підробок.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Предʼявників липових документів викрили в пунктах пропуску «Грушів», «Краківець», «Рава-Руська», «Шегині», «Угринів» та потязі закордонного прямування. Ще чотирьох порушників вартові кордону зупинили поза межами пунктів пропуску.

П’ятеро чоловіків з Києва, Одеси, Донецької, Черкаської та Житомирської областей надали на перевірку тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії. Четверо наших краян з Харкова, Тернополя, Миколаївської та Івано-Франківської областей, як підставу для перетину кордону, представили довідки про отримання пільг особами з інвалідністю. В ході вивчення документів прикордонники виявили ряд ознак, що свідчать про їх підробку.

Ще двоє подорожніх зі столиці та Прикарпаття намагалися переконати прикордонників про наявність бронювання та запевняли, що прямують у відрядження. В паспорті жителя Донеччини інспектор виявив підроблені відмітки про постійне проживання та консульський облік в Республіці Молдова. Двоє чоловіків з Житомирщини та Харківщини надали фіктивні документи про захворювання дітей. У громадянина із Запоріжжя наряд виявив «липову» нотаріально засвідчену копію свідоцтва про народження дитини. А мешканець Івано-Франківщини надав на перевірку фіктивне посвідчення інваліда.

За усіма фактами прикордонники повідомили співробітників Нацполіції. За використання фальшивок чоловікам загрожує відповідальність за ст. 358 Кримінального кодексу України.

Четверо порушників, які рухались в напрямку державного кордону, затримали військовослужбовці відділу «Смільниця». Чоловіки вирішили подолати державний рубіж у гірській місцевості, видаючи себе за туристів. Здійснивши перевірку група реагування затримала мандрівників, які виявились уродженцями Донецької області. На чоловіків складено адміністративні документи, надалі справи скерують до суду.

Коментарі

Позначки: , , , ,