Українці годинами стоять в чергах, щоб переоформити субсидії (ВІДЕО)

Новини 13 Травня, 2021 910

Переоформлення субсидій в Україні почалося з черг та відсутності бланків

14 квітня Кабінет міністрів України ухвалив постанову, у якій посилив адресність надання житлових субсидій. Згідно з постановою уряду, з 1 травня субсидію призначатимуть лише після подання нової заяви та декларації про доходи.

Саме через ці зміни, не дивлячись на карантинні обмеження, біля міських департаментів соціальної політики утворилися черги.

Оформлення субсидій у Кропивницькому

З 5 травня у Кропивницькому вже декілька днів у ЦНАПі та управліннях соцзахисту утворюються черги. Люди хочуть отримати субсидію, для цього потрібно подати документи. Це можна зробити протягом наступних 5 місяців. Проте в перші дні подачі документів виникає найбільший ажіотаж, зазначають у виданні Точка Доступу.

Черги у Луцьку

У Луцьку 5 травня з самого ранку біля департаменту соцполітики та двох його філій утворилися черги. Люди, які прийшли здавати документи на переоформлення субсидій, чекали понад дві години.

Лучани змушені були стояти та чекати, аби отримати талон на прийом. Здебільшого вони скаржилися на відсутність комфортних умов перебування, зокрема лавок, та неправильну організацію з оформленням паперів.

Переоформлення субсидій у Черкасах

Зранку 5 травня до громадської приймальні департаменту соцполітики у Черкасах також була черга, повідомляє Суспільне. Аби записатися на прийом для переоформлення субсидії прийшла й місцева жителька. Жінка розповіла, що не розуміє, чому скасували автоматичний перерахунок: “40 років сама живу, нічого не змінилося, раніше переоформляли без мене, а треба мені йти. Я дуже незадоволена, що є черга в карантин”.

Також мешканці скаржилися, що потрапити на прийом часто неможливо через відсутність нових бланків, оскільки їх ще не затвердив уряд.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для більшості отримувачів субсидій із запровадженням нових правил нічого не зміниться. Проте дещо зміниться для тих, кому субсидії призначатись не будуть.

Партії “Європейська Солідарність” звернулась до президента України Володимира Зеленського через нову систему призначення субсидій, що звужує соціальні права українців.

Коментарі

Позначки: