Українці беруть участь в марафоні на виживання

Новини 25 Листопада, 2021 108

Українці беруть участь в марафоні на виживання

Спортсмени знову представлятимуть нашу країну на головному ралі-рейді планети

На початку січня 2022 року у Саудівській Аравії стартує найграндіозніша подія в автомобільному світі – ралі Дакар (Dakar). Трансконтинентальна гонка стане 44-ою на рахунку цього найскладнішого та найвідомішого марафону на виживання.

Про це інформує Київський міський автомотоклуб, пише Четверта студія.

Вже сьогодні, 25 листопада, «жовто-блакитна» спортивна вантажівка Renault Kerax D-50 4×4 проходить контрольний огляд та технічну перевірку, після чого її відправляють паромом до місця старту – до Саудівської Аравії.

До складу українського екіпажу команди КМАМК, який представлятиме нашу країну на світовій арені спорту, входять – пілот Сергій Малик, штурман Любомир Шумаков та механік Сергій Мартовенко. Нарешті ми цього дочекались, адже після останньої участі киян на ралі Дакар, пройшло понад 10 років.

Українці беруть участь в марафоні на виживання

Українці беруть участь в марафоні на виживання

Історія змагання

Ралі Dakar було засновано французом Т’єррі Сабіном та проводиться з 1979 року. Перегони вважаються одними з найскладніших і водночас найвідоміших змагань з бездоріжжя на планеті.

З моменту заснування та до 2009 року ралі мало назву «Париж-Дакар» і проводилося в Африці. Тоді перегони стартували у Парижі (площа Трокадеро) та фінішували у столиці Сенегалу — Дакарі. Після зриву ралі-рейду у 2008 році, через загрозу тероризму, її перенесли до Південної Америки (Чилі, Аргентина, Перу, Болівія, Парагвай). Останні роки ралі, яке зберегло стару назву, проходить у Саудівській Аравії.

Екіпажам потрібно мати неабияке здоров’я, щоб виносити сильну спеку та постійні навантаження. Це боротьба не тільки команди з навколишньою природою, а і техніки. Це екстремальний марафон на виживання, маршрут якого проходить бездоріжжям, пісками, брудом та скелями.

Щодо нашої команди на Дакарі та участі у інших змаганнях.

Сергій Малик – український спортсмен, який є володарем 41-го національного й світового рекорду у авто/мотоспорті та повітроплаванні. Майстер спорту СРСР та України, чемпіон України з кільцевих перегонів є також Президентом Київського Міського АвтоМотоКлубу (КМАМК). Клуб було засновано ще у 1996 році. КМАМК є активним учасником суспільного життя рідного Києва та всієї України.

Разом з Командою КМАМК Сергій Малик провели сотні різнопланових змагань та соціальних акцій, вони встановлюють рекорди, перемагають у змаганнях, тренують майбутніх чемпіонів, роблять все для того, щоб український професійний та аматорський авто/мотоспорт розвивались.

З останніх рекордів Сергія Малика – участь у Bonneville Speed Week 2021 на електромотоциклі Delfast Dnepr Electric в класі “А” OMEGA. Президент КМАМК проїхав соляним озером у Бонневілі зі швидкістю 107.217 миль/год.

Одразу після участі в ралі Дакар, команда КМАМК прямує до Монако на наступні змагання, де їх участь вже підтверджена організаторами Rallye Monte-Carlo Classique 2022. Їхатимуть наші учасники на автомобілі українського виробництва ЗАЗ – 965.

Коментарі

Позначки: ,