Український журналіст Цимбалюк виїхав із Росії через загрозу безпеці

Новини 03 Січня, 2022 52

Український журналіст Цимбалюк виїхав із Росії через загрозу безпеці

Український журналіст та кореспондент агентства УНІАН Роман Цимбалюк, який понад 10 років працював у Москві, залишив територію Росії після виклику на допит в місцеву прокуратуру. Його звинувачують в екстремізмі.

Про це Цимбалюк повідомив в інтерв’ю hromadske, пише Четверта студія.

“Я виїхав із Російської Федерації, оскільки вважаю, що є загроза моїй особистій безпеці. Російська хунта, здається, себе проявила. І зараз нібито вони кажуть, що відкликали виклик на допит, але це не означає, що його не буде знову.

Замість мене прийшов (на допит — ред.) мій адвокат, а прокурори чомусь на цю “стрілку” не прийшли. Хтось у сусідньому кабінеті захиснику сказав, що вони відкликали повістку. Так воно чи не так? Наразі дуже мало інформації. Але я не буду поспішати до Росії, тому що не хочу ставати заручником Кремля і чекати, поки мене обміняють. У нас і так там багато людей, яких треба витягнути”, – йдеться у повідомленні.

Він додав, що протягом останніх двох місяців майже усі провідні російські пропагандисти пророкували йому проблеми.

Водночас наголошує, що поки невідомо, чи є справа взагалі. За словами журналіста, він з адвокатом серйозно ставиться до таких викликів і публікацій в російських провладних ЗМІ, оскільки є загроза оголошення його у розшук Інтерполу.

Коментарі

Позначки: