Український парламент може піти на карантин через спалах COVID-19 серед нардепів

Новини 30 Вересня, 2020 239

Фото: президія Верховної ради (Віталій Носач/РБК-Україна)

В Раді за день 8 парламентаріїв захворіли на коронавірус

Глава Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що парламент може піти на карантин через зростання числа народних депутатів, заражених COVID-19. За його словами, за останні кілька днів захворіло до 10 осіб як у сесійній залі, так і в Апараті ВР.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, про це  Разумков сказав у ході пленарного засідання.

“Зараз відбулася нарада з представниками всіх депутатських фракцій і груп. У нас за вчора – позавчора захворіло велика кількість людей як у сесійній залі, так і в апараті Верховної ради. За останні кілька днів до 10 осіб захворіло”, – зазначив глава парламенту.

Разумков підкреслив, що ВР може продовжити роботу в комітетах, а їх засідання будуть проходити онлайн.

“Депутатські фракції та групи звернулися з пропозицією четвер і п’ятницю визначити комітетськими днями для того, щоб Верховна рада могла продовжувати свою роботу… Я сподіваюся, що сьогодні ми зможемо розглянути таку постанову на цьому пленарному засіданні”, – сказав спікер ВР.

Відзначимо, перший заступник голови фінансового комітету Ярослав Железняк заявив, що в Раді за день 8 парламентаріїв захворіли на коронавірус.

“Сьогодні на нараді голів фракцій прийняли рішення скасувати пленарні засідання у четвер – п’ятницю і весь наступний пленарний тиждень. 20 жовтня засідання по бюджету”, – повідомив депутат.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що п’ятий президент України і народний депутат Петро Порошенко захворів на коронавірус.

Як повідомлялося, до цього стало відомо, що зараження на коронавірус підтвердили у нардепа Жана Беленюка.

Крім того, нардеп і голова партії “Голос” Кіра Рудик захворіла на коронавірус. Позитивний тест на COVID-19 вона отримала 29 вересня.

 

Коментарі

Позначки: , , ,