Український моряк потрапив у піратський полон біля берегів Беніну, – МЗС

Новини 21 Квітня, 2020 138
Український моряк потрапив у піратський полон біля берегів Беніну. Фото: відкриті джерела.

Український моряк потрапив у піратський полон біля берегів Беніну. Фото: відкриті джерела.

Біля берегів Беніну пірати напали на судно «Tommi Ritscher» і, за попередньою інформацією, захопили та вивезли у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна.

Як пише “Четверта студія”, про це Укрінформу повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

Дипломат поінформував, що 20 квітня Посольство України у ФРН отримало повідомлення, що біля берегів Беніну було здійснено піратський напад на судно «Tommi Ritscher», IMO 9656137, прапор Португалії, оператор судна Transeste Schiffahrt Gmbh (Німеччина).

«За попередньою інформацією, в результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна», – зазначив Погорельцев.

Він додав, що Генеральне консульство України в Гамбурзі встановило контакт з оператором судна з метою з’ясування обставин справи. Окрім того, Посольство України в Нігерії, яке відповідає за Бенін, звернулося до бенінських компетентних органів з метою підтвердження факту захоплення громадянина України.

«Справа перебуває на контролі причетних закордонних дипломатичних установ України та Департаменту консульської служби МЗС», – запевнив Погорельцев.

Коментарі

Позначки: ,