Український командир уточнив, скількох людей потрібно мобілізувати у 2024 році

Новини 13 Лютого, 2024 564

Без цього воювати буде неможливо

Українській армії необхідно мобілізувати щонайменше 250 тисяч осіб, тому, що без цього воювати буде неможливо.

Про це заявив новий командир батальйону «Вовки да Вінчі» Сергій Філімонов в інтерв’ю ТСН, пише Четверта студія.

«В перші тижні війни я бачив тільки смерть. Тобто неминучу смерть, тільки питання – де. Потім, після Харківського контрнаступу, я бачив чітку перемогу, після того, як ми Херсон звільнили. Думав, о, зараз піде. Звичайно, як і всі українці, ми мали велику надію на контрнаступ, який відбувався в минулому році. Зараз ситуація справді важка», – зізнався Філімонов.

В цьому році Україні не потрібно активних наступальних дій. Україні необхідно вибудовувати оборону та вести цю оборону, нарощувати озброєння, готувати особовий склад, мобілізувати людей.

«Нам треба мобілізувати мінімум 250 тисяч. Ми без цього просто воювати не зможемо. 250 тисяч – це мінімум, який нам потрібен. Залужний, якщо я не помиляюсь, казав 500 тисяч. І всі мають розуміти, що зараз є ще підготовлені бійці, є ще люди з досвідом, які воюють, які втомилися, яким важко, але вони є. І якщо люди зараз підуть мобілізуватися, то їм є кого вчити. До них можна зараз попасти в підрозділ і вони можуть передати ці знання. Якщо вони загинуть або будуть поранені або повністю »зітруться«, психологічно я маю на увазі, то потім тим людям, яким доведеться йти через рік, умовно, воювати, буде набагато важче», – додав Філімонов.

Коментарі

Позначки: , ,