Український фільм “Атлантида” переміг на кінофестивалі у Норвегії

Новини 22 Січня, 2020 155

Фото: "Укріїнський інтерес"

Українська стрічка про Донбас “Атлантида” режисера Валентина Васяновича отримала головний приз кінофестивалю Tromso International Film Festival у Норвегії.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Ukrainian People Magazine, про це режисер фільму повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Атлантида” – повнометражна стрічка про життя Донбасу після майбутньої перемоги України у війні з Росією і повернення окупованих територій. Події у фільмі розвиваються у 2025-му році, через рік після закінчення війни. Територія вже визнана непридатною для проживання, а навколишнє середовище настільки спустошене, що зміни здаються неможливими.

“Це катастрофа, яка не просто зупиняється на найближчому оточенні, а просочується всюди через людей, всі мають справу з якоюсь минулою травмою і намагаються витягнути з себе щось на зразок життя”, – зазначає Васянович.

До речі, він – не лише режисер стрічки. Валентин також написав сценарій, продюсував кінороботу та був оператором фільму.

Це вже не перша перемога “Атлантиди”. Наприкінці минулого року фільм визнали найкращим на європейському фестивалі Les Arcs Film у Франції.

Також він отримав Гран-прі 26-го Мінського міжнародного кінофестивалю “Лістапад”. Окрім того, стрічку відзначили на японському кінофестивалі.

У вересні “Атлантида” перемогла в офіційній конкурсній програмі “Горизонти”. Конкурс є другою за значущістю програмою Венеційського кінофестивалю.

Коментарі

Позначки: , , ,