Українські виші спростили прийом білоруських студентів

Новини 12 Листопада, 2020 531

Ілюстрація: Цензор.нет

Українські виші спростили прийом білоруських студентів.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

«Радий, що на моє клопотання до президента щодо необхідності невідкладно розробити державну програму спрощеного прийому білоруських студентів оперативно відреагували», – написав Гончаренко.

Він зазначив, що спростили документи про освіту, видані в Білорусі, на підставі яких відбуватиметься вступ, вони  можуть бути подані без проставлення на них апостилю для подальшого їх визнання в Україні.

Також,  громадянам Республіки Білорусь для в’їзду до України з метою навчання не потрібно запрошення від закладу вищої освіти або візи. Для зарахування до закладів вищої освіти у 2020-2021 навчальному році необхідно подати документи не пізніше 15 грудня. Прийом здійснюється до вишів, які мають чинні ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти з можливістю підготовки іноземців за відповідними спеціальностями або мають акредитовані освітні програми.

«Такі кроки від нас особливо важливі в контексті тих репресій, які зараз розпочав режим Лукашенка проти студентів. Жыве Беларусь!», – зазначає Гончаренко.

Коментарі

Позначки: , , ,