Українські миротворці пройшли обсервацію у Трускавці перед виїздом до Косово (ФОТО)

Новини 09 Червня, 2020 199

Фото: ЦМРСЛ «Трускавецький»

Із міста Трускавця, що на Львівщині, для здійснення миротворчої місії в Республіці Косово відбув український військовий контингент у складі 40 військовослужбовців. Перед закордонним відрядженням українські миротворці  пройшли двотижневу медичну обсервацію в Центрі медичної реабілітації та санаторного лікування  (ЦМРСЛ) «Трускавецький».

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє АрміяInform.

Як розповів начальник військового санаторію полковник Василь Вовчанський,  це вже четвертий миротворчий контингент, який проходить медичну обсервацію в Трускавецькому військовому санаторії з початку карантину. Водночас це перший випадок, коли обсервація здійснювалася до вибуття в іноземну країну, а не після повернення з неї. До речі, під час обсервації військовим двічі проводили ПЛР-тести – на початку та в кінці обсервації. Визначення результатів ПЛР-досліджень проходило у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

– Центр видає медичні сертифікати, які дозволяють перетинати державний кордон України та не проходити обсервацію за кордоном. У час, коли українські курорти зупинилися, а карантин у державі триває, прийом на обсервацію – один зі способів зберегти санаторій на плаву. Проведення обсервації вимагає додаткових заходів безпеки, проте персонал оздоровниці адаптувався до роботи в нових умовах і чітко виконав завдання, поставлені Міністерством оборони України, − зазначив начальник ЦМРСЛ «Трускавецький» полковник Василь Вовчанський.  − До речі, у військовому санаторії є один із небагатьох у Трускавці імуноферментних аналізаторів (ІФА), за допомогою якого можна здійснювати ІФА-тестування як для гостей та персоналу оздоровниці, так і для відпочивальників із інших санаторіїв та місцевого населення.

Проводжали українських воїнів-миротворців на виконання почесної місії представники Генерального штабу Збройних Сил України, військові медики та персонал оздоровниці, міський голова Трускавця  Андрій Кульчинський.

У військовому санаторії «Трускавецький» готові  прийняти на медичну обсервацію нові групи військовослужбовців. Адже за два з половиною місяці праці в умовах карантинних обмежень адміністрація оздоровниці довела, що тут чітко виконують поставлені завдання, дбають про безпеку гостей та персоналу, готові працювати в умовах нових викликів.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,