Українська влада пасивно спостерігає, як коронавірус швидко шириться світом, – Олег Синютка

Новини 31 Січня, 2020 327
На Львівщині потрібно напрацювати «родзинку», яка б зацікавила туристів, - Синютка

На Львівщині потрібно напрацювати «родзинку», яка б зацікавила туристів, - Синютка

Українська влада проявляє бездіяльність в питаннях захисту громадян нашої країни в умовах масового розповсюдження епідемії коронавірусу в Китаї та інших країнах світу. Про це сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів», пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«Сьогодні влада абсолютно бездіє. А на фоні безвідповідальності як загальноукраїнської проблеми – це насправді дуже серйозно лякає», – сказав Олег Синютка.

Він нагадав, що в Україні вже було два піки підвищення захворюваності населення – на так званий свинячий грип та кір.

«Я говорю про готовність влади відповідати на ті виклики, які сьогодні є. І хочемо ми чи не хочемо, але перша думка, яка спадає, це думка про авіакатастрофу з нашим літаком в небі над Тегераном і безпомічність української влади відреагувати на ці виклики», – сказав депутат.

Олег Синютка закликав сьогоднішню владу, в тому числі і місцевого рівня, почати активну роботу щодо інформування населення про першочергові заходи, які допоможуть захистити здоров’я.

«Китай в сьогоднішніх умовах не так далеко від України і нам потрібно сьогодні застосовувати превентивні заходи, про які абсолютно ніхто не говорить», – сказав представник «Європейської Солідарності».

Депутат також зауважив, що є ще одна проблема, яку важливо підняти сьогодні, коли ми стоїмо перед загрозою вірусу. Він нагадав про оприлюднену ймовірну переписку депутата від фракції «Слуга народу» з одним із заступників міністра охорони здоров’я, де останній розповідає, як можна заробити «і собі, і дітям, і онукам» в міністерстві, вирішуючи різні питання.

«Я би дуже хотів, щоб на фоні цієї загрози наші чиновники не почали збагачуватись. Ми дуже добре пам’ятаємо, коли одна з прем’єр-міністрів, коли виникала ситуація, почали в Україну інтенсивно завозити ліки, які потім абсолютно були непотрібними», – підкреслив Олег Синютка.

«Це буде велике зло, і потім велика відповідальність, якщо сьогоднішня влада цю епідемію захоче використати для власного збагачення. Це неприпустимо», – наголосив представник «Європейської Солідарності».

Він закликав владу максимально широко інформувати громадян про превентивні заходи, яких потрібно дотримуватися для того, щоб убезпечити себе.

Коментарі

Позначки: , ,