Україна зупинила транзит російської нафти

Новини 09 Серпня, 2022 83
Україна зупинила транзит російської нафти

Україна зупинила транзит російської нафти

Укртранснафта припинила транзит російської нафти нафтопроводом “Дружба” через проблеми з отриманням оплати, кажуть у росії.

Транзит російської нафти через Україну зупинено 4 серпня, повідомляє “Транснефть”.

Російська компанія нагадує, що постачання українською частиною нафтопроводу “Дружба” здійснюється на підставі довгострокового договору з “Укртранснафтою” на умовах 100% передоплати.

У “Транснефти” заявляють, що при здійсненні платежу від 22 липня за транзит нафти в серпні кошти повернули на рахунок компанії 28 липня.

“Ситуація ускладнюється тим, що європейські регулятори поки що не сформували єдину позицію щодо алгоритму дій для банків різних юрисдикцій, а також не виробили порядок видачі зазначених дозволів”, – йдеться у повідомленні.

“Для розв’язання питання “Транснефть” направила звернення до уповноваженого банку для подальшої передачі інформації на адресу європейського регулятора для отримання дозволу на проведення розрахунків за договором з АТ “Укртранснафта”, опрацьовуються варіанти альтернативного проходження коштів, здійснюються щоденні консультації та переговори з обслуговуючими банками”, – зазначили у “Транснефти”.

У компанії додали, що саме “Укртранснафта” зупинила транзит нафти через неможливість отримати платіж.

При цьому транзит нафти через Білорусь у напрямку Польщі та Німеччини триває.

Коментарі

Позначки: ,