Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю

Новини 24 Травня, 2021 242

Президент Володимир Зеленський доручив уряду опрацювати рішення про припинення прямого авіасполучення між Україною і Білоруссю і закриття повітряного простору Білорусі для здійснення авіаперельотів з України і в нашу країну.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента в понеділок, 24 травня, пише Четверта студія.

Як повідомляється, на Банковій відбулася нарада, на якій проаналізували події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська.

У нараді взяли участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар РНБО Олексій Данилов, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр енергетики Герман Галущенко, міністр інфраструктури Олександр Кубрак, заступники керівника Офісу президента Юлія Свириденко та Кирило Тимошенко.

У свою чергу, прем’єр Денис Шмигаль скликав на 25 травня позачергове засідання Кабміну. На порядку денному буде питання заборони польотів над Білоруссю після інциденту з літаком авіакомпанії Ryanair.

“На доручення президента України Володимира Зеленського, у вівторок, 25 травня, скликаю позачергове засідання Уряду, де буде розглянуто питання щодо авіасполучення між Україною та Білоруссю”, – заявив Шмигаль.

Глава уряду додав, що Міністерство закордонних справ та Міністерство інфраструктури вже готують пакет відповідних рішень.

“Україна належним чином відреагує на ситуацію щодо примусової посадки пасажирського літака компанії Ryanair в аеропорту Мінська”, – наголосив він.

Раніше, глави країн Балтії закликали закрити повітряний простір над Білоруссю.

Літак лоукостера Ryanair 23 травня здійснював регулярний рейс FR4978 за маршрутом Афіни-Вільнюс. На борту лайнера знаходився опозиційний блогер Роман Протасевич. Літак здійснив екстрену посадку в столиці Білорусі через повідомлення про мінування лайнера, яке згодом виявилося хибним. При цьому пасажирський літак супроводжував винищувач білоруських ВПС.

Через інцидент у Мінську Брюссель розширив порядок денний саміту ЄС, який розпочнеться ввечері 24 травня. На ньому, крім питань щодо Росії, обговорять і можливі санкції щодо Білорусі в контексті примусової посадки літака і затримання опозиційного журналіста.

Коментарі

Позначки: , ,