Україна здає свої позиції на всіх фронтах, а Кремль досі не виконав жодних зобов’язань, – Геращенко

Новини 31 Грудня, 2019 60

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Фото: УНІАН

Зобов’язання команди Зеленського не переслідувати звільнених Україною терористів та «беркутівців» означає фактичне «поховання» справи Майдану – так на своїй сторінці у мережі Facebook прокоментувала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко заяву представника Росії у Тристоронній контактній групі Бориса Гризлова. Ірина Геращенко ще раз привітала звільнення українських громадян з полону ЛДНР, однак звернула увагу на те, що Україна за президенства Зеленського постійно йде на поступки країні-агресору, яка натомість не виконує жодного зобов’язання.

«Схоже, саме це і є ціною. Не лише відпустити, але й поховати справу, забути, зачистити саму пам’ять про розстріли і причетність до трагічних подій в Україні Москви. Фраза влади «ми виконали всі зобов’язання» тим часом стала гаслом нових взаємовідносин з Москвою.

Ми виконали всі зобов’язання і відвели війська. Ми виконали всі зобов’язання і віддали Цемаха – хоча моряків Москва мала передати без всяких передумов, за рішенням Морського арбітражу – і тим самим технічно вивели Москву з міжнародних судів. Ми виконали всі зобов’язання і відмовилися від позовів до Газпрому на 12 млрд доларів. Ми виконали всі зобов’язання і випустили на волю тих, про кого в мінських угодах жодного слова і жодного зобов’язання. Жодного. Й на саміті в Парижі мова йшла про тих, хто має бодай якесь відношення до конфлікту, а не про «беркутню», – пише Ірина Геращенко.

«Тим часом Москва не виконала жодного зобов’язання. Вона не відпустила моряків, як була зобов’язана, а поміняла їх на Цемаха. Вона не звільнила «всіх на всіх» і навіть «всіх встановлених» не звільнила. Бо вдома немає Виговського, Штиблікова, Дудки, інших політв’язнів Кремля, кримських татар. Нема солдата з Тернопільщини Роми Оніщука, якого ховають в окупованому Луганську, немає кілька сотень наших. Москва не виконала домовленість «всіх на всіх». Де про це заява української влади? Й де заява лідерів світу? Її не буде, бо Україна виконала всі умови», – констатує Геращенко.

«І ключове: Москва не виконала головну умову мінських угод – повне припинення вогню і виведене своєї техніки, зброї і найманців з території України», – наголошує Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,