Україна закриває ще 10 пунктів пропуску на кордоні

Новини 15 Квітня, 2020 409

Ілюстрація. Фото: Time of Ukraine / Час України

Українська влада закриє ще 10 пунктів пропуску на державному кордоні.

Джерело: засідання уряду 15 квітня, коментар речника ДПСУ Андрія Демченка “Українській правді

Пряма мова очільник МВС Арсена Авакова: “Прошу внести до порядку денного розпорядження про внесення змін до розпорядження Кабінету міністрів від 13 березня 2020 року №288. Це розпорядження про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю пішоходного сполучення”.

Пряма мова прем’єр-міністра Дениса Шмигаля: “Є, внесено. Тобто фактично закриваємо ще 10 пунктів пропуску на кордоні, щоб мінімізувати сполучення. Наскільки ми знаємо, вже максимально скоротився потік наших громадян”.

Деталі: Аваков уточнив, що це пункти пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею і Румунією.

Міністри одностайно схвалили тимчасове закриття пунктів пропуску: Устилуг, Смільниця, Грушів, Угринів, Солотвине, Кельменці, Бронниця, Сокиряни і Нові Трояни. Це автомобільні пункти пропуску, а подекуди автомобільні й пішохідні пункти пропуску.

Додатково: У Державній прикордонній службі “Українській правді” підтвердили, що в останні дні пасажиропотік щодоби становить 9-10 тисяч осіб. А минулої доби 13 квітня він був найнижчий за всю історію незалежної України на рівні 9100 осіб.

Коментарі

Позначки: , , ,