Україна вводить бустерну вакцинацію від COVID-19 для всіх повнолітніх

Новини 06 Січня, 2022 166
Антитіла до коронавірусу живуть в організмі 9-10 місяців. Фото з відкритих джерел

Антитіла до коронавірусу живуть в організмі 9-10 місяців. Фото з відкритих джерел

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав указ про бустерну вакцинацію від COVID-19 для всіх повнолітніх, хто раніше пройшов повний курс щеплення проти коронавірусу.

Про це він написав у Facebook, пише Четверта студія.

“Підписав наказ Міністерства охорони здоров’я України Про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони прищеплювалися”, – зазначив Ляшко.

Він додав, що для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано також вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

За словами головного санлікаря України Ігоря Кузіна, бустерна доза зараз рекомендована для введення “медичним працівникам та працівникам будинків інтернатного типу після шести місяців завершення базового курсу щеплення”.

Станом на 1 січня 2022 року бустерну дозу вже отримали 3 600 українців.

Довідка: бустерна, або ревакцинальна, доза вводиться за 6-9 місяців після базового курсу для посилення ефективності вакцини. Після введення цієї дози – дію COVID-сертифікату буде продовжено на 270 днів.

Коментарі

Позначки: ,