Україна втратила 100 мільярдів доларів через окупацію Криму, – Шмигаль (ВІДЕО)

Новини 23 Серпня, 2021 82

Денис Шмигаль Фото: prykarpattya

Україна зазнає величезних економічних та природніх втрат від дій Російської Федерації у Криму. Одним з пріоритетних завдань нашої держави є змусити країну-агресорку відшкодувати збитки.

Про це на саміті Кримської платформи заявив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль, пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий.

“Україна зазнала величезних економічних втрат від окупації Криму. Загальні потенційні збитки оцінюються експертами у розмірі більше 100 мільярдів доларів. Це втрачені природні можливості, це втрачені активи держави, втрачена промисловість, а, головне, це негативні наслідки для громадян Криму, які потерпають від дій країни-агресора”, – прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він розповів, що одним з пріоритетним завдань для України є змусити Росію за рішенням міжнародних судів почати платити за свої дії. Шмигаль нагадав, що є вже не один позитивний приклад, коли українські державні та приватні організації вигравали справи у міжнародних судах. Крім того, Шмигаль зазначив, що варто боротися і з екологічними наслідками, що спричиняють дії Російської Федерації.

 

Коментарі

Позначки: ,