Україна відкочується від успішних реформ, – Порошенко

Новини 20 Липня, 2020 316

Скриншот відео/ФБ Петро Порошенко

Головою Тернопільської партійної організації “Європейської Солідарності” обрано Степана Барну

Україна відкочується від реформ, які були проведені і давали результат. Маємо зробити все, аби не дати владі зруйнувати досягнення реформ країни за попередні роки.

Про це сказав п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час обласної партійної конференції на Тернопільщині, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу “ЄС”.

Голова партії зазначив, що за попередні роки вдалося у надскладних умовах розбудувати українську армію, ствердити позиції Православної церкви, захистити українську мову. «Ми захистимо і будемо захищати все, що ми зробили. Наголошую, що це не тільки армія, не тільки мова і не тільки віра», – додав він.

Петро Порошенко нагадав: «Ми зробили децентралізацію, коли гроші з Києва передали на місця. Це зробила наша команда. Я обіцяв це під час передвибочої кампанії, і вперше реальний ресурс пішов на суб’єкти місцевого самоврядування, були збільшені місцеві бюджети від 5 до 22 разів».

П’ятий Президент України також підкреслив, що була започаткована реформа сільської медицини, телемедицина, Нова українська школа, розвиток інклюзивної освіти.  На жаль, за всіма цими напрямками нова влада повністю зупинила рух. «Що поганого вам зробили мешканці гірських сіл Карпат, коли ви зруйнували реформу телемедицини? Все було зроблено, а ви її зруйнували… Що поганого вам зробили діти з особливими потребами? Марина разом з нашою командою опікувалася системою інклюзивної освіти, і ці діти змогли нарешті вирватися з чотирьох стін, відновити нормальне життя», – зауважив Петро Порошенко.

Він також розкритикував зупинку будівництва гуртожитків для воїнів-контрактників: «Мали здати будинків для 23 тисяч контрактників, а замість цього сказали, що може до кінця року дамо квартири 70 військовослужбовцям. Ось це є ставленням до армії».

Порошенко зауважив, що є загрози і для фінансово-банківського сектору, який завдяки реформі демонструє стійкість попри економічні виклики. «Зараз фінансова криза, 7% падіння ВВП, зашкалює безробіття, падає експорт, а міцність наших фінансово-банківських реформ така, що курс тримається і жоден банк не розвалився», – також сказав Петро Порошенко.

«Ми маємо виступити єдиним фронтом. Зараз на наші плечі лягає величезна відповідальність. І ми готові запропонувати країні програму економічного порятунку. Ми врятуємо економіку від жахливої кризи, падіння промислового виробництва, руйнації бізнес-клімату. Ми маємо захистити народ від тих викликів, до яких довела «зелена» влада», – наголосив голова «Європейської Солідарності».

Головою Тернопільської партійної організації було обрано Степана Барну.

На партійній конференції голова громадської організації «Українська родина» вручила Петру Порошенку та народним депутатам фракції вишиванки, які виготовили її діти.

Коментарі

Позначки: ,