Україна увійшла в серйозну хвилю захворюваності на коронавірус, – Шмигаль

Новини 25 Червня, 2020 797

Шмигаль зустрівся онлайн із прем’єрами країн Європи. Фото: прес-служба Кабміну.

Уряд констатує, що Україна увійшла в серйозну хвилю захворюваності на COVID-19.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів 25 червня, пише Четверта студія з посиланням на УП.

“Від тижня до тижня продовжується зростання. Ми отримали хвилю коронавірусу, завантаженість лікарень значно збільшилась, є області, в яких вона перевищує 50%. На жаль, це надзвичайно негативний сигнал, це означає, що ми увійшли в серйозну хвилю захворюваності на коронавірус.

В окремих регіонах доводиться розгортати лікарні другої хвилі.. Ми можемо констатувати, що ситуація значно погіршується. Українські медики та епідеміологи кажуть нам про одну головну причину: люди перестали дотримуватися обмежень. А місцева влада, щоб не втратити політичні бали, продовжує послаблювати обмеження, які залишались на місцевому рівні”, – сказав Шмигаль.

Шмигаль зауважив, що при такій моделі адаптивного карантину, яку запровадила Україна, в інших країнах при дотриманні обмежень, захворюваність не зростає, а тримається на помірному рівні. За його словами, якщо хочемо вберегти країну від провалу, економіку від падіння і не вводити повні карантинні обмеження, як у березні, є єдиний шлях – всім разом дотримуватись обмежень адаптивної моделі: маски, дезінфекція, соціальна дистанція.

Прем’єр зазначив, що влада продовжить політику штрафів як покарання за порушення карантину. Шмигаль закликав українців до взаємної відповідальності.

Коментарі

Позначки: ,