Україна у Лізі націй: Гідний виступ з зіпсованим фіналом

Новини 20 Листопада, 2020 286

Збірна України завершила виступ в дебютному для себе сезоні в Дивізіоні «А» Ліги Націй УЕФА.

Підопічні Андрія Шевченка досить непогано проявили себе на фоні міцних топ-збірних Європи, і навіть той факт, що останню гру – на виїзді проти Швейцарії «Жовто-синім» так і не дозволили провести через «коронавірусний фактор», не зіпсує загальну картину. Це був гідний виступ, в якому українці показали не лише високий клас гри, але і характер.

Шість очок, набраних збірною в домашніх поєдинках проти Швейцарії (2:1) та Іспанії (1:0) можна вважати солідним здобутком, особливо на фоні постійних кадрових проблем команди Шевченка, пов’язаних як з травмами, так і з коронавірусною інфекцією, що вдарила по збірній України чи не найбільше серед усіх європейських збірних. Особливо цінною була перемога над іспанцями, в ситуації, коли в підопічних Шевченка не вірив майже ніхто, в тому числі і букмекерські аналітики. Перед грою, в якій за українців не могло зіграти більше десятка важливих виконавців, компанія 1хБет пропонувала заключити парі на перемогу «Жовто-синіх» з коефіцієнтом в межах 12.00, і яким же було здивування беттинг-експертів, коли на табло стадіону «Олімпійський» після фінального свистка світився рахунок на користь господарів поля!

Цікаво, що в першому матчі проти іспанців – в Мадриді, українська збірна програла з розгромним рахунком 0:4, і це була єдина гра у Лізі Націй у виконані команди Шевченка, за яку фанатам не дуже хотілося дякувати гравцям. Втім, як бачимо, в матчі-відповіді українські футболісти зуміли реабілітуватися, перемігши майбутнього переможця квартету, який в останньому турі взагалі розтрощив збірну Німеччини з ганебним рахунком 6:0. І це додатково додає ваги успіху команди Шевченка.

Нажаль, самим українцям в останньому турі свій матч на полі Швейцарії зіграти не вдалося, передавши долю збереження прописки в Дивізіоні «А» Ліги Націй в руки дисциплінарного органу УЄФА. Все через звичну причину для сучасного світу спорту – коронавірус, який захопив не лише стрічки новин суспільних ресурсів, але і суттєво впливає на новини букмекерів, адже беттинг-індустрія також сильно залежить від пандемії – як в плані скорочення вибору об’єктів для парі, так і у визначенні фаворитів того чи іншого спортивного матчу. І приклад збірної України тут дуже красномовний. Одна справа – грати у бойовому складі, і зовсім інша – без десяти, а то і більше гравців, відправлених на карантин.

Втім, як вже було зазначено вище, враження від виступу збірної України в осінньому відрізку Ліги Націй 2020-го року все одно залишиться позитивним. «Жовто-сині» довели, що не є «випадковими гостями» на великому європейському футбольному святі, і це гарний знак перед чемпіонатом Старого світу, який відбудеться вже влітку 2021-го року. Хочеться сподіватися, що на той момент COVID-19 хоча б трохи розтисне свої міцні «обійми», в які потрапили як увесь світ загалом, так і спортивний зокрема.

 

Коментарі

Позначки: ,