Україна стоїть на порозі загального локдауну: в “червоній” зоні вже 13 регіонів (ВІДЕО)

Новини 27 Березня, 2021 873

Максим Степанов / Скриншот відео Свобода слова на ICTV

В Україні розширили “червону” зону карантину ще на дві області. Тепер “червоними” є 13 з 24 регіонів

В Україні розширили “червону” зону карантину ще на дві області. Тепер “червоними” є 13 з 24 регіонів.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Міністерства охорони здоров’я.

Так, в “червону” зону додалися ще Рівненська та Чернігівська області. Крім них “червоними” є Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська та Чернівецька області.

При цьому в “помаранчевій” зоні знаходяться Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Тернопільська, Харківська та Хмельницька області.

Єдиним регіоном “жовтої” зони залишається Херсонська область.

Відзначимо, за добу в Україні підтвердили ще 17 424 нових випадків COVID-19.

При цьому в Міністерстві охорони здоров’я прогнозують погіршення ситуації з коронавірусом. У найближчі кілька тижнів очікується зростання захворюваності до 25 тисяч випадків на добу.

Локдаун в Україні можуть ввести, якщо велика кількість областей перейдуть в “червону зону”. Умовою є 50-70% регіонів, які максимально посилили обмеження.

Про це повідомив голова Моз Максим Степанов в ефірі програми “Свобода слова”.

Глава Мінздраву назвав умову, за якої по всій країні може бути введено жорсткий карантин.

“Ми будемо рухатися в стратегії адаптивного карантину. Якщо більше 50-70% областей перейдуть на червоний рівень, тоді ми будемо говорити про жорсткий карантин на всій території країни”, – сказав Степанов, відповідаючи на питання, чи буде в Україні локдаун.

Зазначимо, що з 24 лютого в Україні діє адаптований карантин, в рамках якого вся країна поділена на чотири зони (червона, оранжева, жовта, зелена). При цьому найжорсткіші обмеження діють в “червоній зоні”. Тут, зокрема, заборонено роботу кафе, ресторанів, кінотеатрів, ТРЦ, заборонено рух транспорту (міський транспорт їздить по спецперепустками, а ж/д – тільки спецрейси). Школи в “червоній зоні” працюють дистанційно.

https://moz.gov.ua/uploads/5/29604-oznaky_27032021.pdf

Коментарі

Позначки: , ,