Україна повинна вступити у ЄС та НАТО,- Самардак

Новини 08 Липня, 2019 182

Вектор розвитку України має бути тільки європейський.

Про це під час відео-дебатів у прес-клубі заявив голова Яворівської РДА та кандидат у народні депутати України у 122 одномандатному окрузі Ігор Самардак.

«Я висунутий «Європейською Солідарністю», бо поділяю основне – це любов до Батьківщини, і розуміння того, що ми сильна країна, яка повинна вступити до Європейського Союзу і НАТО. Для мене це визначальні кроки, і власне цей порив зумовив моє бажання балотуватись до ВРУ. У 2010 році, ще тоді, чітко асимілював, що Україна – це Європа. І на сьогодні, іншого варіанту розвитку, ніж чітка Європейська стратегія, для України не має»,- сказав кандидат у нардепи.

На переконання Ігоря Самардака основне завдання децентралізації – це створення самодостатніх суб’єктів.

«Тому, тут стоятиме питання, не розширення фінансування, а питання розширення можливостей для заробляння коштів цими суб’єктами. І це чітко передбачено програмою децентралізації,- наголосив Ігор Самардак.

Також кандидат у нардепи додав, що створення індустріальних та сухих парків на прикордонній території ліквідують контрабанду і «човники».

«Це єдиний вихід для прикордонних зон. Окрім великої території, прикордонні регіони характерні низькою густиною населення, відповідно будь-яка промисловість, яка би могла задіювати людей є нереальною. Але індустріально парки побудовані логістично і це би дало змогу з меншою кількістю працівників, більшити кошторис»,- сказав Самардак.

Кандидат також розповів, що під час свого перебування на посаді голови Яворівської РДА йому вдалось вирішити сміттєву проблему.

«У Новояворівську, мав можливість реалізувати створення сміттє сортувального заводу. На сьогодні, отримано всі документи-дозволи, і я Новояворівська міська рада буде оголошувати тендер на закупівлю робіт та обладнання для будівництва об`єктів сортування твердих побутових відходів»,- додав Самардак.

Коментарі

Позначки: , , ,