Україна піднялася у рейтингу Doing Business 2018

Новини 31 Жовтня, 2017 37

Ілюстративне фото

Світовий банк врахував основні реформи, які відбуваються в державі

Україна піднялася на 4 позиції в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку «Doing Business 2018» за рахунок спрощення отримання дозволів на будівництво, поліпшення захисту прав міноритарних акціонерів шляхом впровадження зобов’язання негайного оприлюднення інформації про транзакції з пов’язаними сторонами, а також зменшення ставки єдиного соціального внеску.

Згідно з інформацією на сайті рейтингу, саме ці основні реформи в Україні були враховані при складанні рейтингу. При цьому мінімальний прогрес було відзначено в процедурах відкриття бізнесу, підключення до електромереж, реєстрації власності та банкрутства, але ці зміни суттєво не вплинули на позицію країни в рейтингу. У той же час відсутність будь-якого прогресу було відзначено в доступі до кредитування, процедурах зовнішньої торгівлі та виконанні контрактів.

Згідно з рейтингом, найпозитивнішими сторонами ведення бізнесу в Україні є доступ до кредитів (29-те місце), отримання дозволів на будівництво (35-те місце), сплата податків (43-тє місце). За швидкістю і процедурами відкриття бізнесу Україна посідає 52-ге місце, реєстрації майна – 64-те місце, захисту міноритарних акціонерів – 81-ше місце, виконання контрактів – 82-ге місце, зовнішньої торгівлі – 119-те місце, підключення до електромереж – 128-ме місце, процедурою банкрутства – 149-те місце. Сусідами України за рейтингом є Киргизстан (77-ме місце) і Бутан (75-те місце). При цьому країни СНД Молдова, Білорусь і Росія перебувають на 44-му, 38-му і 35-му місцях відповідно. До першої десятки країн рейтингу (в порядку зниження місця) увійшли Нова Зеландія, Сінгапур, Данія, Південна Корея, Гонконг, США, Велика Британія, Норвегія, Грузія і Швеція.

 

Коментарі

Позначки: , ,