Україна переходить до другого етапу COVID-вакцинації

Новини 22 Березня, 2021 171

Максим Степанов З візитом на Львівщині, фото 4studio

Перший уже успішно провалили

Україна переходить на наступний крок у межах другого етапу кампанії з вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19. Він розпочнеться після отримання Україною нової партії вакцин.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час брифінгу, пише Четверта студія.

У першу чергу щеплення будуть робити сімейним лікарям. Після того, як 29-30 березня прибуде нова партія вакцин, їх почнуть колоти соціальним працівникам і українцям старшим за 80 років.

“Плануємо охопити щепленнями максимальну кількість працівників первинної медичної допомоги, системи громадського здоров’я і людей, які залучені до роботи в соціальній сфері. Згодом до них на цьому етапі вакцинації приєднаються і люди старші за 80 років”, – зазначив він.

Згідно з дорожньою картою вакцинації, додав міністр, другий етап імунізації можна проводити паралельно з першим. Для нього в Україні планують окрім мобільних бригадах МОЗ відкриє 565 стаціонарних пунктів для щеплень.

Всього під час другого етапу вакцинації міністерство планує розгорнути понад дві тисячі пунктів вакцинації.

“Починаючи з 29-30 березня хочемо розпочати робити щеплення людям старшим за 80 років, які попередньо в доступний спосіб записалися в чергу. Так поступово ми збільшуємо охоплення населення вакцинацією”, – додав Степанов.

Коментарі

Позначки: ,