Україна отримала гуманітарну допомогу у вигляді телемедичних рішень на понад 4 млн доларів

Новини 03 Квітня, 2024 19

Американські хірурги місії Face to Face безкоштовно оперуватимуть українців у Львові

За два роки

Сьогодні Україна отримує від міжнародних партнерів не лише медичне обладнання, автомобілі та ліки, а й пропозиції використовувати телемедичні рішення, які спрощують доступ пацієнтів до медичної допомоги в умовах війни.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу МОЗ.

Так, на сьогодні сумарна вартість наданої допомоги за напрямом телемедицини перевищує чотири мільйони доларів. Ця сума включає вартість пристроїв та обладнання, програмного забезпечення, ліцензій до використання та ін., які активно інтегруються в українські заклади охорони здоровʼя.

Нині в Україні впроваджується шість пілотних проєктів надання медичної допомоги із застосуванням гуманітарних телемедичних рішень, серед яких – система телеконсультацій з ефектом віртуальної присутності «Teladoc Solo platform», платформа нейросенсорної реабілітації «Rehabilitation Gaming System», віртуальна операційна «Epiqar», програма віддаленого моніторингу стану плода «System Carebits», система діагностики головного мозку з застосуванням штучного інтелекту «Brainscan» та ін.

За цей час до використання телемедичних рішень уже залучені близько 400 закладів та щонайменше 1700 медичних фахівців. А загальна кількість проведених консультацій сьогодні складає понад 13 тисяч.

Коментарі

Позначки: