Україна не голосувала за резолюцію щодо Єрусалиму після погроз США

Новини 22 Грудня, 2017 77

Білий дім

Україна не голосувала за резолюцію, яка відкидає визнання Сполученими Штатами Єрусалима столицею Ізраїлю

Понад 20 країн ООН не голосували за суперечливу резолюцію, серед них Україна і Грузія, які, як зазначається, розраховують на допомогу США у протистоянні російській агресії, інформує  Голос Америки.

За словами представників української делегації в ООН, таким чином вони висловили свою позицію, що таке голосування не сприятиме зменшенню напруги в регіоні, а статус Єрусалима має бути вирішений лише шляхом мирних переговорів.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може зменшити фінансову допомогу тим країнам, які проголосують за резолюцію ООН, в якій США закликають відкликати офіційне визнання Єрусалиму столицею Ізраїля.

“Всі ці країни, які беруть наші гроші і потім голосують проти нас на Радбезі або Генасамблеї, вони беруть сотні мільйонів доларів та мільярдів… Ми спостерігатимемо за голосуванням. Нехай голосують проти нас, ми багато зекономимо. Нам байдуже”, – заявив Трамп.

21 грудня за резолюцію, яка відкидає визнання Сполученими Штатами Єрусалима столицею Ізраїлю, проголосували 128 членів Генасамблеї ООН.

Коментарі

Позначки: , ,