Україна може вступити у НАТО, якщо віддасть Росії вже захоплені нею територію

Новини 05 Квітня, 2024 31

Члени альянсу обговорюють таку ідею

На Заході обговорюють потенційну угоду про припинення війни між рф та Україною, згідно з якою Київ віддасть Москві окуповані території в обмін на негайний вступ України до НАТО.

Про це пише Четверта студія з посиланням на La Repubblica.

Видання повідомляє, що ця гіпотеза офіційно не обговорювалася на останньому саміті Альянсу в Брюсселі, але така можливість “безумовно, циклічно повертається в усіх неформальних розмовах”.

Автори матеріалу вважають, що генсекретар НАТО Єнс Столтенберг та держсекретар США Ентоні Блінкен знову повернулися до тези про членство України в НАТО невипадково. 

На думку журналістів, для цього існує дві причини: 

🔹 цей “обмін” розглядається багатьма експертами як одне з можливих рішень для припинення війни. Наразі це не є політично оціненим варіантом. Але він є на столі де-факто;

🔹 у Європі та Білому домі занепокоєні тим, що це може стати козирем Дональда Трампа в разі його перемоги на виборах у листопаді.

Колишній президент США неодноразово запевняв, що якщо він повернеться, то в одну мить вирішить суперечку між Москвою і Києвом. І це був би саме той хід, який зробив би з нього “короля миру”.

Аналітики зазначають, що такий варіант розвитку подій дуже нагадує те, що сталося після Другої світової війни із Західною Німеччиною.

Коментарі

Позначки: