Україна може відновити авіасполучення з ЄС з 15 червня, – Ляшко

Новини 19 Травня, 2020 245

Львівський аеропорт Фото: 4studio

Україна відкриє авіаційне сполучення разом з країнами Європейського союзу з 15 червня. Однак, таке можливо за умови, що ситуація з коронавірусом не буде погіршуватися.

Як пише «Четверта студія» про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю ThePage.

Ляшко зазначив, що рішення про відновлення руху громадського транспорту буде прийнято найближчим часом.

“Разом з громадським транспортом буде відкриватися і міжобласне сполучення. Авіаційне сполучення всередині країни – це один з етапів. Зовнішнє авіаційне сполучення, думаю, буде пов’язано з тим, як все буде відбуватися в ЄС. Європейські країни говорять про дату 15 червня, на яку вони налаштовуються, щоб відкрити кордони всередині ЄС”, – зазначив Ляшко.

Проте він додав, що можливість відкриття авіасполучення з Європою можливо за певних епідемічних умов.

“Ми розглядаємо ЄС, дивимося на його динаміку і потенційно теж готові відкривати кордони, але за умови, що у своїй країні ми будемо мати можливість і здатність системи охорони здоров’я реагувати на небезпеку, коли будемо бачити, що заповненість ліжок хворими коронавирусной хворобою не перевищує, наприклад, 50%”, – додав Ляшко.

Контекст. Представники Європейської народної партії, найбільшої консервативної фракції в Європарламенті, вимагали від голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн зробити відповідні кроки для скасування прикордонного контролю в європейських країнах з 15 травня. На їхню думку, закриття кордонів було ефективним лише на початку боротьби з пандемією, але зараз воно не має сенсу. 8 травня Єврокомісія рекомендувала країнам Шенгенської зони продовжити тимчасові обмеження на в’їзд до ЄС з третіх країн до 15 червня.

Коментарі

Позначки: , ,