Україна може уникнути піку коронавірусу, – МОЗ

Здоров'я 28 Квітня, 2020 208
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Фото: відкриті джерела.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Фото: відкриті джерела.

Піку захворювання ми зможемо уникнути, якщо будемо дотримуватись тих рекомендацій й того плану, який розробило Міністерство охорони здоров’я.

Як пише “Четверта студія” з посиланням  “Українську правду”, про це на прес-брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Дуже важливо розуміти, що пік – це той стан, коли медична система не в змозі надавати медичну допомогу всім, кому вона потрібна. На неї починається таке навантаження, що вона просто не може приймати пацієнтів. І якщо ми будемо дотримуватись всіх карантинних заходів, то я впевнений, що пік малоймовірний”, – каже Степанов.

Він також додав, що МОЗ постійно аналізує досвід інших країн та те, як вони виходять з карантину.

“Ми весь час шукаємо баланс між навантаженням на систему та пом’якшенням карантинних обмежень. Я впевнений, що ситуація під контролем і ми можемо повністю уникнути будь-якого піку”, – каже міністр.

Редакція “Української правди. Життя” звернулась за роз’ясненнями щодо того, що таке “пік епідемії” до епідеміолога, завкафедри епідеміології Національного медичного університету ім. Богомольця Ірини Колеснікової.

“Пік епідемії – це найбільша кількість захворювань. Його можна максимально розтягнути в часі, якщо Україна, наприклад, вирішить продовжити карантинні обмеження до винайдення й потрапляння вакцини в Україну. Якщо в суспільстві понад 10% не імунних, то хвороба буде розповсюджуватись”, – пояснила вона.

Коментарі

Позначки: , ,