Україна отримає 1,8 мільярдів макрофінансової допомоги від Євросоюзу

Новини 27 Листопада, 2017 94

Ілюстративне фото

Міністр фінансів України Олександр Данилюк підтвердив цю інформацію

Міністр фінансів України Олександр Данилюк підтвердив, що Україна має намір залучити 1,8 млрд євро в межах нової макрофінансової допомоги Євросоюзу. Про це він розповів у коментарі “Українським новинам“.

Нагадаємо, у п’ятницю президент Порошенко після переговорів з представниками Єврокомісії у Брюсселі заявив про існування домовленостей щодо початку дії нової  програми макрофінансової допомоги ЄС з 2018 року.

Олександр Данилюк підтвердив, що нова програма передбачає виділення фінансування України орієнтовно в розмірі 1,8 млрд євро. “Це новий крок до посилення взаємодії з Європейським Союзом. Схожі програми допомогли нашим сусідам розвиватися, зокрема, впроваджувати важливі реформи й покращувати інфраструктуру”, – сказав міністр.

“Детальні умови ми будемо розглядати й обговорювати з нашими європейськими колегами найближчим часом. Роботу із цього питання Мінфін уже починає на цьому тижні”, – повідомив міністр.

Маркофінансова допомога – це довготерміновий кредит із дуже низькими відсотками, який ЄС надає державам-партнерам. Ці кошти надходять до державного бюджету і можуть бути використані для погашення бюджетного розриву.

Коментарі

Позначки: , ,