Україна і Польща ведуть переговори про початок регулярного пасажирського залізничного сполучення між Львовом і Любліном

Новини 05 Вересня, 2018 83

Фото: Міністерство інфраструктури України

Засідання робочої групи відбудеться у Львові

Україна і Польща ведуть переговори щодо розширення залізничного сполучення між країнами, зокрема, йдеться про відновлення функціонування сполучення у напрямку Перемишль – Мальховіце – Нижанковичі і початок регулярного пасажирського залізничного сполучення між Львовом і Любліном.

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян у ході двосторонньої зустрічі з міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком, яка пройшла в м. Криниця-Здруй (Республіка Польща), де проходить XXVIII економічний форум і конференція «Європа Карпат».

«Наразі йде робота над двома проектами: відновлення функціонування залізничного сполучення у напрямку Перемишль – Мальховіце – Нижанковичі та початок регулярного пасажирського залізничного сполучення між Львовом і Любліном», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сторони домовилися про проведення в жовтні цього року засідання двосторонньої робочої групи у Львові щодо розширення залізничного сполучення між Україною та Польщею.

Як повідомлялося, перевезення залізничним транспортом України до країн Європейського Союзу в січні-червні 2018 року збільшилися порівняно з аналогічним періодом минулого року майже в 2 рази – до 187 тис. пасажирів. Найпопулярнішим напрямком залишається Київ – Перемишль, а також великим попитом користується поїзд №67 Київ – Варшава.

Коментарі

Позначки: , ,