Україна і Польща планують у червні відкрити залізничне сполучення між Львовом і Любліном

Новини 06 Грудня, 2018 497

Ілюстрація: Цензор.НЕТ

Україна і Польща планують відкрити залізничне сполучення між Львовом і Любліном у червні 2019 року, а також планують запустити потяг Перемишль – станція Нижанковичі (Львівська область).

Про це повідомив міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчек на спільному брифінгу з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном, – передає УНІАН.

”Ми плануємо запустити залізничне сполучення між Львовом і Любліном. Тут можливі три підходи. Перший – це пересадка пасажирів у вагони з широкими рейками. Другий варіант – використання вагонів з автоматичним зміною ширини колії, щоб вони могли курсувати і польськими, і українськими коліями. Третій варіант – будівництво повністю нової колії. На нашу думку, перший варіант – найвірогідніший. Ми вважаємо, що цей потяг може почати курсувати в червні 2019 року або не пізніше зими наступного року”, – сказав Адамчек.

Також міністр повідомив, що планується запустити сполучення з Нижанковичами.

«Це не складно буде реалізувати. З польської сторони вже є фінансування. Незабаром ми запустимо це сполучення», – зазначив він.

У свою чергу Омелян підкреслив, що в грудні «Укрзалізниця» і Польська залізниця остаточно узгодять формат і термін запуску нових ліній.

«За останній рік пасажиропотік між Україною і Польщею зріс удвічі. У нас є плани щодо подальшого розвитку сполучення. Ми домовилися, що у грудні «Укрзалізниця» і Польська залізниця узгодять формат запуску нових ліній і ми зможемо під Новий рік оголосити терміни запуску. Йдеться про сполучення Люблін-Львів, Перемишль (Польща) – Нижанковичі (Україна)», – сказав він.

Коментарі

Позначки: , , ,