Україна хотіла б бачити хорватських військових серед миротворців на Донбасі

Новини 22 Січня, 2018 44

Ілюстративне фото

Україна хотіла б бачити хорватських військових у миротворчих силах ООН на Донбасі вздовж кордону з Росією

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв’ю виданню Jutarnji List, повідомляє посольство Хорватії в Україні.

“Звичайно, в цьому ми не бачимо жодних проблем. Навпаки. Хотіли б щоб хорватські миротворці взяли участь оскільки Хорватія має відповідний досвід, а їх присутність була б корисною”, – сказав Полторак.

Він також зазначив, що в Україні підтримують пропозицію прем’єра Хорватії Андрея Пленковіча, який запропонував хорватський досвід мирної реінтеграції для вирішення ситуації на Донбасі.

“Це не суперечить Мінським угодам, і не спрямоване проти Росії. Це є дружня пропозиція обміну досвідом, і нічого більше. Росія на це не мала б реагувати. Навпаки, й Росія повинна була б дослухатися до цього важливого досвіду, який є безцінним”, – додав він.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна має домовлятися із бойовиками “ЛДНР” для введення миротворців ООН.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Росія не довіряє миротворцям ООН, називаючи їх окупаційною адміністрацією, намагаючись зберегти вплив на Україну.

Коментарі

Позначки: , ,