Україна готується ввести санкції проти білоруських чиновників

Новини 11 Березня, 2021 90

Фото: на кордоні з Білоруссю (gpk gov by)

Проєкт розпорядження уряду України щодо санкцій проти білоруських посадовців за фальсифікації під час виборів президента Білорусі у серпні 2020 року та застосування насильства проти мирних протестувальників проходить внутрішньодержавні процедури.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України, відповідаючи на інформаційний запит Укрінформу, пише Четверта студія.

“Станом на сьогодні проєкт відповідного розпорядження КМУ щодо застосування санкцій до окремих фізичних осіб (білорусів – ред.), які перебувають у санкційному списку ЄС, проходить передбачені законодавством внутрішньодержавні процедури”, – йдеться у документі.

Також зазначається, що після завершення відповідних внутрішньодержавних процедур пакет буде подано на розгляд Кабміну із подальшим його внесенням до РНБО та введенням в дію відповідним Указом Президента України.

Крім того, в МЗС повідомили, що види санкційних заходів з боку України, ЄС, США та Великої Британії є подібними та можуть передбачати, зокрема, тимчасові замороження банківських активів, заборону в’їзду й транзиту, а також обмеження на користування майном.

Коментарі

Позначки: ,