Укравтодор має намір з’єднати Львівську та Луганську області єдиною магістраллю

Новини 25 Грудня, 2020 6 201

Ілюстрація: Укравтодор

Це буде найдовша траса країни

Укравтодор має намір з’єднати Львівську та Луганську області єдиною магістраллю.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Укравтодор.

Як зазначається, новий маршрут М-30 Стрий — Ізварине об’єднає дві дороги міжнародного значення: М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине. Загальна довжина траси становитиме 1392,3 км.

«Ми хочемо з’єднати Західну і Східну Україну трасою М-30. Назва буде до 30-річчя Незалежності України. Частина майбутньої траси була відновлена у цьому році. Частина буде відновлена у наступному році. Це буде найдовша траса країни, не дивлячись на те, що деяка частина знаходиться зараз на тимчасово окупованій території. Майже 1400 км. Зараз найдовша траса у нас 900 км» – зазначив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час презентації плану траси М-30.

«Ми плануємо повністю завершити оновлення маршруту від Стрия до Покровська до 24 вересня 2021 року. За перший рік “Великого будівництва” оновили понад 200 км дороги М-12, у наступному основні роботи будуть зосереджені на М-04, яка зараз є найгіршою міжнародною дорогою України.

Зараз будь-який навігатор будує маршрут з Заходу на Схід через трасу М-06 та М-03, з появою М-30 – ми очікуємо збільшення трафіку на цьому напрямку щонайменше на 1,5 рази» — додав голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Коментарі

Позначки: , ,