УГКЦ має намір позиватися з Жаданом та Соловій

Новини 06 Листопада, 2023 85

за відео: сором і ганьба, опора сатаністам і содомітам

В мережі набирає обертів скандал з новим кліпом артистів, в якому з’явились представники ЛГБТіК-спільноти

В українському шоу-бізнесі побільшало на один скандал. Співачка Христина Соловій та письменник, музикант, ліде гурту “Жадан і Собаки”, волонтер Сергій Жадан презентували новий кліп на пісню “Серце”. І все б нічого, але одне з місць відео – церква св. Андрія Первозванного у Львові, а деякі учасники – представники ЛГБТіК-спільноти.

Щойно після релізу кліпу представники церкви публічно закликали гурт “Жадан і Собаки”, на YouTube-каналі якого і відбулась прем’єра відео, видалити його.

За словами музикантів, композиція “Серце” – маніфест любові до світу, яка проростає з чесности та розуміння його недоліків і вад. Це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість.

Відеороботу знімали у Львові, і частина зйомок відбулася саме у церкві св. Андрія Первозванного. В ній були переважно сцени з Христиною Соловій та музикантами “Жадан і Собаки”. Водночас Сергій ходив вулицями міста.

Скандал спричинили не поцілунки Жадана та Соловій, яких, на диво, цього разу не було. Замість них це зробили актори. Дві дівчини цілуються в кадрі, який знятий очевидно точно не в церкві.

Втім, цього було достатньо, аби розлютити декого з вірних та самих священників. За словами останніх, знаменитості не інформували їх про подібні відверті сцени, і, мовляв, в сценарії такого не було. В коментарях під дописом священників почали підтримувати вірні. Деякі з них назвали Львів, зокрема, опорою для сатаністів та содомітів.

В коментарях думки користувачів соцмереж все ж таки розійшлись. Деякі з них не побачили нічого поганого та провокативного в церкві, тим паче осквернення будівлі. Інші ж засудили артистів.

  • Ми вінчалися з чоловіком у цьому храмі. Щиро співчуваю усім церковнослужителям з приводу цієї ситуації. Як можна було вчинити так нечесно
  • До чого тут отці? Їх підставили, просіть вибачення
  • Педофіли в рясах це норм, а от зняти кліп в храмі, то вже практично сатанізм
  • Бачив, нічого непристойного не побачив. Красиво знято.

Також в коментарях з’явився скриншот повідомлення від священників, які ті написали в месенджері учасникам гурту “Жадан і Собаки”. Якщо артисти не видалять кліп, служителі Бога підуть до суду.

Згодом на зв’язок вийшов отець Юрій Бойко, який записав восьмихвилинне відео, в якому ще раз пояснив, чому спільнота обурена відеокліпом артистів.

“Це пряма, але символічна підтримка ЛГБТ-ідеології, ґендерної ідеології. Тобто показано любов, в лапках, двох дівчат. І тут любов, яка є лесбійською. І на цьому фоні показана любов між чоловіком і жінкою, яка проростає у цьому світі, який є недосконалим, і яку уособлюють Жадан та Соловій. Я не буду коментувати події з біографії відомого і шанованого мною письменника, та шанованої мною співачки, але я мушу як синкел чернецтва звернутися до громадськости й до самих виконавців”.

На момент написання новини, ані Христина Соловій, ані менеджмент гурту “Жадан і Собаки” не відреагували на вимоги священників. Кліп також доступний для перегляду.

До речі, артисти запевняють – саме тому у відео виникає відчуття краси, яка існує понад часом та людьми. Так само як і справжнє кохання, що долає будь-які перепони та упередження. Чи почують це у церкві – скоро дізнаємося.

Джерело – “Інформатор”

Коментарі

Позначки: , ,