Учні зі Львівської області, які перебувають за кордоном, мають два варіанти навчання

Новини 29 Травня, 2022 347
У Новояворівську та ще 5-ти школах Яворівщини відремонтують їдальні. Фото: відкриті джерела.

Фото: відкриті джерела.

Усі учні зі Львівської області, які перебувають за кордоном, мають 2 варіанти навчання.

Про це директор Департаменту освіти й науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска розповів у інтерв’ю Lviv.Media, пише «Четверта студія».

“Перший, який обирає більшість, — навчатися дистанційно у своїй школі. У нас на Львівщині доволі розвинена дистанційна освіта, можливо, не так, як би хотілося, але за 2 роки Covid вона працює. Тому більшість дітей продовжують вчитися у своїх школах”, — поділився Олег Паска.

Другий варіант — волонтерська дистанційна школа. На початку війни для дітей зі Львівщини, які через війну виїхали за кордон, створили дистанційну школу. Це волонтерський проєкт, який повинен був працювати виключно для 30 тисяч дітей з Львівської області, які переїхали до інших країн.

“Але, коли ми розпочали реєстрацію, то побачили, що дуже багато дітей записуються з Київської, Харківської та Житомирської областей. Тоді ми ухвалили рішення долучити до дистанційної школи дітей з інших регіонів, а нашим дітям рекомендували приєднатися до своїх шкіл. Загалом понад 3 тисячі дітей на початку долучилися до цієї дистанційної школи. Вийшло так, що ми створювали цю школу для дітей Львівщини, а отримали волонтерський проєкт для всієї України”, — каже Олег Паска.

Він додає, що у реалізації цього проєкту є велика заслуга Львівської ОВА та голови, адже вони підтримали від початку ініціативу департаменту навчати вчителів методик роботи під час віддаленого навчання. Львівська область була однією з перших в Україні, де почавши розгортати мережі дистанційних платформ та навчати учителів. На це навчання було скеровано понад мільйон гривень. Тоді по троє вчителів з кожної школи пройшли навчання. Наступного року цю програму продовжили. Крім того, надали субвенцію з державного бюджету на навчання вчителів, а ще започаткували проєкт “Moodle – це про100!”. Завдяки цій ініціативі 100 шкіл під’єднали до платформи дистанційного навчання Moodle.

Нагадаємо, у закладах освіти Львівщини загалом навчаються близько 37 тисяч внутрішньо переміщених осіб, із яких 24 тисячі 900 — учні закладів загальної середньої освіти. Більше про ситуацію в освіті у Львівській області читайте за посиланням.

Коментарі

Позначки: , ,