Учасники АТО вимагають від Садового змінити риторику на Безпековому форумі у Львові

Новини 25 Жовтня, 2018 112

Українська армія є, – йдеться у відкритому зверненні учасників АТО до організаторів Безпекового Форуму у Львові, текст якого опублікував Степан Білас у Фейсбуці.

“”Патріоти” під маркуванням “Самопомочі” хочуть розбурхати суспільство і під акомпанування “всьо пропало” посіяти в свідомості людей, що в Україні нема армії. Цього року, як і минулого, міська рада (читай Садовий, читай “Самопоміч”) організовує Львівський Безпековий Форум. У 2017-тому вони “наорганізувались” на кримінальне провадження, оперуючи сепаратиськими картами з ознакуванням ДНР і ЛНР. Цього року пішли далі.

Одна з панельних дискусій на Форуму звучить як “Побудова ефективної моделі армії в сучасних умовах безпеки”. Де-факто і де-юре організатори заявили, що в Україні нема армії і її потрібно будувати.

Шановні, ми як учасники АТО, можемо з впевненістю стверджувати, що українська армія є (!!!). Саме вона тримає відсіч і оборону на східних кордонах України.

За відкритими даними фінансування української армії від 2014 року зросло в 5-6 разів, а лише за два роки, в період 14-16-того було виділено більше грошей, ніж за всі попередні роки Незалежності. Фінансовий ресурс, який фактично від “соціалки” скерувати на озброєння, забезпечив українського бійця від харчування до форми, від БТРів до Ураганів, при чому українського виробництва. До оснащення української армії за стандартами НАТО приєднався цивілізований міжнародний світ: від американських Джевелінів до спільних навчань на полігонах.

Закривати очі на те, що зроблено і не визнавати досягнення тих, хто поліг у війні, тих, хто повернувся, тих, хто зараз ночує в окопах, це неповага.

Вимагаємо від організаторів Форуму змінити риторику, інакше будемо розцінювати це як “троянського коня” задля політичного популізму”, – йдеться у зверненні.

Коментарі

Позначки: , , ,