Учасник АТО з Рівного хоче позиватись до Євросуду через пільговий проїзд (ФОТО)

Новини 13 Квітня, 2021 177

Учасник АТО з Рівного хоче позиватись до Євросуду через пільговий проїзд

Ветеран АТО Віктор Кошкін заявляє, що Рівненська міська рада не виконує рішення суду щодо скасування обмеження перевезення пільговиків у громадському транспорті. Він розповів, що на ініційоване ним засідання у міськраді не з’явилися відповідальні чиновники, тож чоловік збирається звертатися до Європейського суду з прав людини.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Ветеран АТО Віктор Кошкін, який судився з Рівненською міською радою через скасування пільгових перевезень в обласному центрі та виграв справу, звернувся до виконавчої служби, Офісу президента та разом з іншими ветеранами збирається звернутися до Європейського суду з прав людини.

Причиною звернень стала, на його думку, бездіяльність Рівнеради щодо виконання рішення Рівненського окружного адміністративного суду. Останній визнав протиправним рішення влади про відмову від пільгових перевезень пасажирів у міському транспорті протягом карантину.

Віктор Кошкін розповів Суспільному, що на початку березня відбулося засідання створеної напередодні робочої групи що питання пільгового перевезення. Тоді, за словами Кошкіна, міський голова Олександр Третяк пообіцяв відновити безкоштовний проїзд пільговиків у громадському транспорті з 23-го березня.

“Я ініціював засідання 29-го березня, на яке запрошували представників міськради, облради, Укртрансбезпеки, правоохоронців, аби ті реагували на незаконне стягнення грошей за проїзд з пільгових категорій. Але більшість із посадовців на засідання не прийшли, а перевізники поставили ультиматум, що перестануть випускати маршрутки у рейси, якщо доведеться возити пільговиків безкоштовно”, – розповів Віктор Кошкін.

Він уточнив, що міськрада повинна була б виконати рішення суду протягом десяти днів, інакше доведеться заплатити штраф.

“Є рішення суду, яке скасовує відмову від перевезення пільгових категорій населення. Я отримав виконавчий лист та проінформував Третяка, Шакирзяна, Поліщука (йдеться про мера, секретаря та заступника мера, – ред.). У листі йшлося про зобов’язання міської ради скасувати рішення про заборону пільгового перевезення”, – сказав чоловік.

Також він повідомив, що звернувся до виконавчої служби з цього приводу, а також зателефонував на гарячу лінію до Офісу президента. Окремо він додав, що разом з іншими учасниками бойових збирається звертатись до Європейського суду з прав людини.

Керівниця пресслужби Рівненської міської ради Оксани Власюк Суспільному повідомила, що на середину тижня заплановано захід, після якого, ймовірно, можна буде отримати коментар міськради щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, з 26 січня у тролейбусах Рівного без обмежень у часі можуть користуватися пільгами на проїзд три пільгові категорії: учасники бойових дій, діти і члени сімей загиблих в АТО/ООС та діти-сироти. Це рішення прийняла комісія ТЕБ і НС.

Коментарі

Позначки: ,