У Золочеві відкриють меморіал Василю Вишиваному

Новини 04 Листопада, 2020 454

Фото: ФБ/Роман Гунда

14 листопада

14 листопада 2020 року о 11:00 у місті Золочів відбудеться Урочисте відкриття меморіалу Василю Вишиваному на вулиці Січових Стрільців (при вході у Навчальний Центр Національної Гвардії України, який розташований на теренах колишніх австрійських казарм).

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Роман Гунда.

Як зазначається, меморіал присвячений 125-тим роковинам з дня народження Вільгельма фон Габсбурга 1895-1948 та 105-им роковинам прибуття його на військову службу у місто Золочів в 13 полк уланів. Вільгельм фон Габсбург – майбутній командуючий українським легіоном Січових Стрільців, український дипломат та поет, незламний український патріот. який назавжди увійшов в історію визвольних змагань українського народу, під козацьким іменем Василь Вишиваний.

Ідея створення меморіалу Василю Вишиваному належить ювілейному оргкомітету громадських організаціям Львівщини , який звернувся на початку 2020 року до Львівського коледжу декоративного мистецтва імені Івана Труша з проханням створити меморіал.

Творчий колектив у складі директора коледжу – Ольги Коцовської, завідуючого відділу скульптури – Ярослава Юзьківа, скульптора -викладача Ярослава Троцько та автора дипломної роботи Олександри Самкової, які створили, на громадських засадах, два високохудожніх гіпсових барельєфа.

Два бронзових барелєфа розміром 90см. х 60 см. 85см. х 50см., вартістю 85 000 гривень були виготовлені за повністю зібрані народні пожертви на рахунку благодійного фонду «Золочів Відроджений».

ЗАПРОШЕННЯ
14 листопада 2020 року о 11:00 у місті Золочів відбудеться Урочисте відкриття меморіалу Василю Вишиваному…

Опубликовано Романом Гундой Вторник, 3 ноября 2020 г.

 

Коментарі

Позначки: , ,