У Золочеві на Львівщині вандали знищили пам’ятник Пушкіну

Новини 02 Липня, 2018 98

У Золочеві вандали знищили пам’ятник Пушкіну.

Про це повідомив на своїй сторінці Facebook міський голова Золочева Ігор Гриньків.

«Акт вандалізму. У Золочеві вандали знищили пам’ятник Пушкіну. Не здивуюсь, якщо цим скористаються проросійські ЗМІ і це використають в політичних цілях. Насправді тут немає політики. Ми з депутатами нещодавно обговорювали питання перейменування скверу Пушкіна у сквер Пам’яті Героїв. Мали винести це на громадські обговорення. Попередньо депутати виступили з ініціативою перейменувати вул. Пушкіна на вул. Бориса Золотника. Ми провели опитування і громада висловилася проти. То ж наразі вулиця носить ім’я російського поета. Так само планували обговорення перейменування скверу. Прикро, що такий випадок має місце у Золочеві, адже у нас немає радикально настроєних активістів. Готую звернення до поліції», – написав Гриньків.

У відділі комунікації Нацполіції області повідомили, що інформація щодо причин руйнування бюсту перевіряється. На місці працювала слідчо-оперативна група.

«Сьогодні, 2 липня, близько 09.00, у Золочівський відділ поліції надійшла інформація від працівника комунального підприємства про те, що в місті Золочів,  у сквері на перехресті вулиць Коперника – Шухевича, біля постаменту виявлено погруддя Олександра Пушкіна. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Попередньо встановлено, що сталося руйнування пам’ятника внаслідок природних причин – старіння та несприятливої погоди», – повідомили у поліції області.

Фото Ігоря Гриньківа/facebook

Коментарі

Позначки: