У жительки Городоччини, яку покусало домашнє цуценя, діагностували сказ

Новини 30 Жовтня, 2018 259

Ілюстрація: visnik-press.com.ua

Пенсіонерка у важкому стані

У жительки Городоцького району Львівщини, яку покусало домашнє цуценя, підтвердився діагноз «сказ».

Як повідомили у ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», 26 жовтня в  обласний лабораторний центр МОЗ України поступило з обласної інфекційної  лікарні термінове повідомлення про випадок сказу (клінічний) у жительки Городоцького району.

«З епіданамнезу встановлено, що в серпні місяці цього року, хвору  покусав власний домашній собака (цуценя віком приблизно 2 міс.) за палець правої кисті. Приблизно через два тижні після укусу собака здох з невідомих причин. Хвора про цей випадок нікому не повідомляла, лабораторні дослідження на сказ у тварини не проводились.  За наданням медичної допомоги з приводу укусу твариною хвора не зверталася, відповідно антирабічні щеплення не отримувала», – зазначається у повідомленні.

У відомстві зазначили, що станом на 29 жовтня, хвора знаходиться на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії обласної інфекційної  лікарні. Стан хворої важкий з негативною динамікою, з 27 жовтня перебуває на штучній вентиляції легень.

У Львівській області останній випадок захворювання людини на сказ був зареєстрований у 2009 році у мешканця міста Борислава.

«І надалі в області  реєструються випадки сказу серед диких та домашніх чи безпритульних тварин. За 10 місяців цього року зареєстровані 28 випадків сказу серед тварин: лисиці – 11 випадків (Жовківський- 4, Миколаївський – 2 вип., Стрийський, Дрогобицький, Старосамбірський, Золочівський, Городоцький  – по 1), собаки – 7 вип. (Жовківський – 3, Золочівський, Буський, Стрийський, Миколаївський р-ни – по 1 ), коти – 9 випадків (Старосамбірський – 3, Городоцький -2, Пустомитівський, Дрогобицький, Золочівський, Самбірський р-ни), корова – 1 випадок (Сокальський р-н). За аналогічний період минулого року реєструвалися 23 випадки сказу серед тварин», – зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, на Львівщині 68-річну жінку госпіталізували з попереднім діагнозом «сказ».

 

Коментарі

Позначки: , , ,