У Жовкві вшанували пам’ять жертв голодоморів (ФОТО)

Новини 24 Листопада, 2019 315

Фото: "Європейська Солідарність Львів"/ФБ

На площі Вічевій був викладений хрест із лампадок, який символічно освітив шлях тисячам душ, які стали жертвами голодомору

23 листопада скорботною ходою жовківчани розпочали вшанування пам’яті жертв голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні. Учасники заходу попрямували до пам’ятного знака-хреста, де священнослужителі відправили панахиду за загиблими від голоду.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Європейська Солідарність Львів» у ФБ, голова районного осередку «Європейська Солідарність» у Жовкві Надія Щур приєдналася до вшанування жертвам голодоморів в Україні.

Після панахиди присутні повернулися на центральну площу міста на віче-реквієм «Чорна сповідь моєї держави». Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять про мільйони невинно втрачених життів…

Присутні взяли участь у всеукраїнській акції «Запали свічку пам’яті».

Отець Василь Батюк звернувся до дітей, молоді і присутніх щоб пам’ятали і завжди вшановували пам’ять про мільйони загиблих українців від злочинного більшовицького режиму.

На площі Вічевій був викладений хрест із лампадок, який символічно освітив шлях тисячам душ, які стали жертвами голодомору.

Коментарі

Позначки: , , , , ,