У Жовкві влада виступила проти будівництва індустріального парку

Новини 05 Лютого, 2021 654

Ілюстрація: lviv.vgorode.ua

У Жовкві знайшлись противники створення індустріального парку.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Львівська мануфактура новин».

Як зазначається, у 2021 році поблизу Жовкви планують створити приватний індустріальний парк площею близько 85 гектарів. Zhovkva Industrial Park розташовуватиметься у трикутнику між містом Жовква і селами Воля-Висоцька та Глинськ. Одним з важливих початкових етапів створення індустріального парку є розробка та погодження детального плану території. Однак з цим виникли проблеми: Жовківська РДА не надала дозвіл на розробку таких документів.

«Відповідне звернення ми подали ще 5 січня. Щотижня разом з заступником випитували, коли зможемо отримати дозвіл. Натомість практично через місяць, 3 лютого, у Жовківській РДА нам повідомили, що вони не можуть надати такий дозвіл. Мовляв, нам варто звернутись до міської ради», – розповідає LMN Роман Процак, засновник і керуючий партнер компанії P. R. Development, яка займається будівництвом парку.

За його словами, відповідно до законодавства надати такий документ має повноваження тільки районна державна адміністрація. У Жовківській РДА свою відмову мотивували тим, що вже перебувають на стадії ліквідації.

«Але ще кілька днів вони мають виконувати свої функції. А тим більше мали виконувати їх у січні. Зараз виходить, нам треба чекати коли повноцінно запрацює Львівська РДА, тоді подавати повторне звернення і знову чекати. Це забирає багато зайвого часу. А розроброка детального плану — лише ожин з етапів створення, попереду ряд досліджень, попереду громадські слухання і так далі», – зазначає Роман Процак.

Індустріальний парк – це спеціально організована для розміщення нових виробництв територія із енергоносіями, інфраструктурою, необхідними адміністративно-правовими умовами, якою керує спеціалізована компанія. У перспективі у Жовківському парку працюватимуть до 3 тисяч людей, а щорічні додаткові надходження до бюджету місцевої громади становитимуть близько 320 мільйонів гривень.

«Ми взяли під парк територію, де було несанкціоноване сміттєзвалище. Ми нічого не просимо у влади, крім як права нормально працювати. Наша компанія має нульовий рівень терпимості до корупції. Припускаю, що справа може бути саме в бажанні отримати неправомірну винагороду. Ми ведемо бізнес з канадійцями. Я просто не уявляю, як наші партнери відреагували б на те, що в Україні, аби інвестувати в проєкт, часто-густо треба ще й «інвестувати» в покращення життя окремих чиновників», – пояснює Роман Процак.

Нагадаємо, очолює Жовківську РДА Роман Черніховський. У листопаді через відключення електропостачання у Жовківській лікарні загинуло двоє людей. Тоді Романа Черніховського хотіли відсторонити від посади, однак це не вдалось.

Як зазначає у дописі на своїй сторінці у ФБ Roman Protsak, 3 лютого 2021 з порушенням норм чинного законодавства, не зневажаючи на інтереси і потреби громади та ініціативи інвесторів – зловживаючи службовим становищем місцеві “чинуші” вже майже ліквідованої Жовківської РДА, які поки живуть за гроші платників податків, можливо через відсутність з сторони ініціатора Zhovkva Industrial Park корупційних пропозицій – відмовили у створенні Жовківського Індустріального Парку та нових робочих місць та збільшенню податкових надходжень до місцевого бюджету.

Мешканці громади мають право знати, що дані горе чиновники ПРОТИ будівництва нових САДОЧКІВ, ШКІЛ та європейських ЛІКАРЕНЬ. Вони проти рівних та освітлених доріг.

Ці диструктивні дії покликати знищити місцеву новостворену Жовківську громаду, її керівництво та їх ініціативи і спонукати все більшій еміграції Жовківчан на заробітки до сусідніх держав чим руйнують сім’ї та залишають дітей напівсиротами.

Дані чиновники “плюючи” на ЗАКОН намагаються, з їх слів, задовольнити прохання та інтереси окремих депутатів та їх меркантильних інтересів з останніх сил намагаються зупинити успішний розвиток громади та її мешканців. Проте команда P.R. Development не відступить від ініціативи створення та функціонування Жовківського Індустріального Парку не залишить громаду один на один з такими злодіячами.

Дану ініціативу не здатен зупинити жодний корумпований чиновник! Ми і на далі будемо вживати всі передбачених чинним Українським законодавством заходів для УСПІШНОЇ РЕАЛІЗАЦІЇ започаткованого проекту.

По факту злочинного недбальства та зловживання службовим становищем наші юристи вже готують відповідні звернення в компетентні органи, які зможуть належним чином оцінити такі дії та бездіяльність відповідних чиновників. Сподіваємось, що за даним фактом винні особи понесуть відповідальність у всій строгості Українського законодавства.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,