У Жовкві скутерист мало не завалив історичну браму середньовічного замку (ФОТО)

Новини 18 Лютого, 2019 253

Фото: Ігор Зінкевич/"Варта-1"

На Львівщині скутерист та його пасажир травмовані внаслідок зіткнення з запаркованим автомобілем.

Як повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області, дорожньо-транспортна пригода сталась 17 лютого близько 15.50 на вулиці Вічевій у місті Жовква.

Як попередньо встановили правоохоронці, водій скутера, 46-річний мешканець одного з сіл району, зіткнувся з запаркованим на узбіччі автомобілем «Дайхатсу». Внаслідок зіткнення водій скутера та його 39-річний пасажир отримали тілесні ушкодження.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Як повідомив координатор ГО «Варта-1» Ігор Зінкевич, «ДТП сталося у місті Жовкві, біля замку, (Глинська брама)”.

Скриншот/Facebook

«Мотоцикліст і пасажир влітаючи в браму зачепили автомобіль, наразі водій мотоцикліста має проблеми з хребтом забрала швидка в важкому стані а також і пасажира з мотоциклу забрала швидка», – повідомляє Зінкевич.

Фото: Ігор Зінкевич/”Варта-1″

Довідка. Глинська брама, колись Краківська, побудована наприкінці XVI століття. У 1964 була розібрана радянськими військами, оскільки заважала проїзду військової техніки. Відновлена у 1990 стараннями Товариства пам’яток культури. Брама завершена фронтонами, на яких зображено із заходу герб Станіслава Жолкєвського — «Любич», із сходу герб короля Яна ІІІ Собєського — «Яніна», та акротеріями у вигляді кам’яних погрудь лицарів у шоломах.

 

Коментарі

Позначки: , ,